Τοποθεσία & Aξιοθέατα Τοποθεσία του Νερόμυλου του Νικόλα και αξιοθέατα Αρκαδίας & Μεσσηνίας

Σχετικα με τα αξιοθέατα της Περιοχης μας

Εφόσον κάποιος φτάσει στην Αγία Θεοδώρα, η πρόσβαση για τον Νερόμυλο και την ταβέρνα μπορεί να γίνει από μια πανέμορφη περιπατητική διαδρομή μόλις 180μ που είναι το μονοπάτι που ξεκινάει απέναντι από την έξοδο του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκεται γύρω από το εκκλησάκι, ή προχωρόντας από την άσφαλτο για 600μ περίπου, για να παρκάρει μπροστά στο συγκρότημα.

axiotheata_monopati

Η πρόσβαση στην Αγία Θεοδώρα είναι για όσους έρχονται βορείως της Μεγαλόπολης, βγαίνοντας στην έξόδο του αυτκινητόδρομου για «Μεγαλόπολη/Λεοντάρι», στρίβουν αριστερά την παλιά εθνική για 2 χιλιόμετρα και ακολουθώντας την ανηφορική έξοδο δεξιά για Ισσαρη/Βάστα/Αγία Θεοδώρα, όπου μετά από 22 χιλ. ακόμη θα φτάσουν στον χώρο.

Οσοι έρχονται από νότια της Μεγαλόπολης (Καλαμάτα), μπορούν είτε μέσω αυτοκινητόδρομου να βγουν στην έξοδο «Παραδείσια» του αυτοκινητόδρομου και μετά από 1 χλμ να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με παραπάνω, είτε να έρθουν μέσω Διαβολιτσίου που είναι και η ενδεδειγμένη διαδρομή για όσους προσεγγίζουν από Δυτική Πελοπόνησσο (από ύψος Κυπαρισσίας/ Καλού Νερού). Τέλος υπάρχει και διαρομή μέσα από το βουνό για όσους είναι Ανδρίτσαινα, Ναό του Επικούριου Απόλλωνος, ή Νέδα, αλλά η ασφαλτόστρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός λίγων μηνών.

Από την Αγία Θεοδώρα όσοι έχουν εκδρομική διάθεση, μπορούν να προσεγγίσουν πολλά όμορφα και μοναδικά μέρη και κι αξιοθέατα, εντός 1 – 1,5 ώρα διαδρομής.

Αναφέρουμε μερικά από αυτά:

arxaia-lykosoyra

Αρχαία Λυκόσουρα – Λύκαιον όρος

Είναι η πιο αρχαία πόλη στην ιστορία, σύμφωνα με τον Πλούταρχο. Πράγματι η χρονολογία της φτάνει και μέχρι το 12.000 πχ! Εχει και αξιόλογο μουσείο, αλλά φροντίστε να ενημερώσετε την εφορία αρχαιοτήτων Αρκαδίας για την πρόθεσή σας να την επισκεπτείτε, μια και ο χώρος ανοίγει κατόπιν σχετικού ραντεβού. Στο Λύκαιον πραγματοποιούνται και αξιόλογοι αθλητικοί αγώνες στα πρότυπα των αρχαίων.


dimitsana

Καρύταινα – Στεμνίτσα – Δημητσάνα

Πανέμορφα γραφικά χωριά, που είναι γνωστά στους περισσότερους και έχουν παίνει σημαίνοντα ρόλο στην επανάσταση του ’21. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τον μπαρουτόμυλο της Δημητσάνας.


neda

Ναός του Επικούριου Απολλωνος – Νέδα - Ανδρίτσαινα - Λιμποβίτσι

Μια όμορφη εκδρομή που θα σας γνωρίσει από τον μοναδικό ναό που έχει κατασκευαστεί υπό τον Ικτίνο γνωστό από τον Παρθενώνα, μέχρι το σπίτι του γέρου του Μωριά, ενώ ενδιάμεσα μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο σε μοναδικούς καταράκτες μέσα στην φύση.


arxaia-messini

Αρχαία Μεσσήνη – Πολυλίμνιο – Κυπαρισσιακός κόλπος

Αλλη μια ωραία εκδρομή σε ένα αρχαιολογικό χώρο που λίγο έχει προβληθεί, αλλά πρόκειται για μια αληθινά μεγάλη πολιτεία που έχει αποκατασταθεί και διατηρείται σε άρτια κατάσταση ενώ υπάρχει και μικρό αλλά σημαντικό μουσείο. Επισης, φύση, θάλασσα και ξεγνοιαστες στιγμές σε ένα μέρος με τουριστική υποδομή.


kardamyli

Καλαμάτα – Στούπα – Καρδαμύλη – Λακωνία

Αν και μπορούν σε μια μέρα να προσεγγιστούν όλα για μια εκδρομή, αξίζει το κάθε μέρος από μία εβδομάδα διακοπών και περιήγησης, ειδικά καλοκαιρινής.


tafos-nestora

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΆΣ & ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ

Ενας αρχαιολογικός χώρος ισάξιος των Μυκηνών, αν και εν πολλοίς άγνωστος.


voidokoilia

Πύλο – Βοϊδοκοιλιά – Costa Navarino

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει η εικόνα των καλοκαιρινών διακοπών που ονειρεύονται χιλιάδες ξένοι τουρίστες και έχει καταστήσει ο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πολυσύχναστο.


Επισης αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει 1 ώρα πζοπορείας κατεβαίνοντας από το χωριό Βάστα μέσα από το μονοπάτι προς την Αγία Θεοδώρα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα με συνεννόηση με τους φίλους του Σιδηροδρόμου, να πραγματοποιήσει εκδρομή με το τραίνο που σταματάει σε περιπατητικη απόσταση 1-2 ώρες για την Αγία Θεοδώρα.

Σημειώνουμε ότι είναι εξαιρετικό σημείο για Campers με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και πως ο Νερόμυλος είναι φιλόξενος στην στάθμευσή τους!


Αλλες Φωτογραφιες

gallery photo (1)
gallery photo (2)
gallery photo (3)
gallery photo (4)
gallery photo (5)
gallery photo (6)
gallery photo (7)
gallery photo (8)
gallery photo (9)
gallery photo (10)
gallery photo (11)
gallery photo (12)
gallery photo (13)
gallery photo (14)
gallery photo (15)
gallery photo (16)
gallery photo (17)
gallery photo (18)
gallery photo (19)
gallery photo (20)
gallery photo (21)
gallery photo (22)
gallery photo (23)
gallery photo (24)
gallery photo (25)
gallery photo (26)
gallery photo (27)
gallery photo (28)
gallery photo (29)
gallery photo (30)
gallery photo (31)
gallery photo (32)
gallery photo (33)
gallery photo (34)
gallery photo (35)
gallery photo (36)
gallery photo (37)
gallery photo (38)
gallery photo (39)
gallery photo (40)
gallery photo (41)
gallery photo (42)

Ωραριο Λειτουργιας

Καθημερινά όλο το χρόνο από τις
08.00 μέχρι τις 22.00
ή και για βραδυνές συνεστιάσεις

Καλέστε Μας

+30-2791081201

ΤοποθεσίαΕπικοινωνήστε Μαζί Μας

Contact Form

Διεύθυνση

Νερόμυλος του Νικόλα
Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας 22200
Τηλ.:+30 2791 0 81201
Φαξ: +30 2791 0 81333
e-mail: neromylosnikola@gmail.com

facebookyou tubetrip advisor Βρειτε Μας